Legea cauciucurilor de iarna

Va invit sa cititi mai jos cateva concluzii si informatii despre legea cauciucurilor de Iarna pentru care ne facem toti griji.
În lege nu este prevăzut un document care să ateste certificarea unui cauciuc dacă este sau nu de iarnă. Aşadar, în timpul verificărilor în trafic, şoferii nu trebuie să prezinte un certificat care să ateste că folosesc cauciucuri de iarna de iarnă.
Agenţii de circulaţie vor verifica dacă pe cauciucuri există inscripţionate iniţialele M+S, M.S, MS, M&S (Mud & Snow). Obligativitatea inscripţionării anvelopelor pentru zăpadă cu unul dintre aceste simboluri este prevăzută în Directiva 92/23 a Consiliului Europei", ne-a declarat Florin Pană. Inscripţiile M şi S sunt prescurtarea pentru mud & snow, adică „noroi şi zăpadă".
Atunci când controlul este făcut de un echipaj mixt, conformitatea anvelopelor de iarnă se face prin verificarea inscripţionării anvelopelor cu M+S. Nu se solicită un document care să ateste conformitatea anvelopelor. Se verifică însă în sistemul informatic al RAR dacă dimensiunile cauciucurilor existente pe vehicul sunt înscrise în cartea de identitate şi dacă uzura acestora este în limitele de toleranţă.

Concluzii pe scurt despre legea cauciucurilor de iarna:
- Controlul poate fi facut de echipaje mixte formate din agenti plus inspectorii RAR sau doar de catre agentii de politie
- Putem circula cu cauciucuri all season cu conditia ca acestea sa fie inscriptionate cu M+S
- Nu trebuie sa prezentam nici un act prin care sa dovedim ca masina este echipata cu cauciucuri de iarna, agentii vor inspecta cauciucul pentru asta
- De la 1 noiembrie a fost implementata legea, insa nu este obligatorie echiparea masinii cu cauciucuri de iarna. Vom primi amenzi numai in zilele cand este zapada, gheata sau polei afara si circulam fara cauciucuri de iarna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu